Jag har hört och läst om Ca Na Toneta många gånger men inte kommit dit. Förrän idag. Norr om Inca, vid foten av bergskedjan Tramuntana ligger Caimari och bara resan dit var värt det, i alla fall sista biten. Så himla vackert med olivlundar, får som betar och bergskedjan som backdrop.
Restaurangen, som ligger i ett gammalt townhouse i en av gränderna, har även en terrass som tyvärr inte var öppen än. Men miljön därinne är urmysig så det gjorde inget. Restaurangen drivs av två systrar och de jobbar så långt det går med närproducerat, egenodlat och ekologiskt på allt från mat och vin till porslin och glas. De byter meny varje vecka och skapar menyn efter vad som finns tillgängligt från moder natur den veckan. Menyn består av 5 rätter och det är det man serveras, finns inget annat att välja på (till Malcolm kunde vi välja 2 eller 3 rätter, så inte så mycket att välja på för kräsna barn..). Rätterna är inspirerade av Mallorquinsk matlagning och smakade väääldigt bra! Rekommenderar att ta vinpaketet till, det höjde verkligen upplevelsen med bland annat spännande naturviner. En härlig upplevelse med supertrevlig service och fantastisk miljö. Boka innan ni åker dit! Alldeles bredvid ligger en liten butik som säljer produkter som är framtagna till Ca Na Toneta, här finns även en terrass med drink servering.
Mer än så här är det inte från gatan. |
Mandaringlass med mynta soppa och ett mandelflarn till dessert, superfräsht och gott! |
Butiken bredvid! |
Visst kallas dom här för taklökar? |
Solen på väg ner bakom berget när vår lunch var över (i spansk stil vid 16.30) |
Inga kommentarer
Skicka en kommentar